Događanja

Događanja u Domu za starije Oklaj

Posjet Domu Knin i Međunarodni dan starijih osoba

Posjet Domu za starije i nemoćne osobe Knin i obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba

Dana 1. listopada 2019. godine korisnici i osoblje Doma za starije osobe Oklaj posjetili su Dom za starije i nemoćne osobe Knin povodom obilježavanja 20. godišnjice Doma. Uz prigodni program, domjenak i veselo druženje uz glazbu ujedno smo proslavili i Međunarodni dan starijih osoba.

 

Proslava rođendana

Dana 24. srpnja 2019. godine proslavili smo rođendane korisnika.

Uz druženje, pjesmu i tortu obilježili smo rođendane korisnika rođenih u mjesecu srpnju i kolovozu.

 

Proslava rođendana

Dana 29. svibnja 2019. godine proslavili smo rođendane korisnika.

Uz tortu, pjesmu i tombolu obilježili smo rođendane korisnika rođenih u mjesecu svibnju i lipnju.

 

Korizmeni koncert „Milosti je čas“

Dana 27. ožujka 2019. godine u Domu za starije osobe Oklaj održan je Korizmeni koncert pod nazivom „Milosti je čas“ u izvedbi Gradskog pjevačkog zbora „Neuma“ iz Drniša i Pjevačkog zbora područne škole „Oklaj“. Zadovoljna i sretna lica korisnika i ostalih posjetitelja pogledajte u nastavku u galeriji slika.

 

Rođendani i Međunarodni dan žena

U četvrtak, 7.ožujka 2019. proslavili smo rođendane korisnika i Međunarodni dan žena. Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena djelatnici Doma su korisnicama podijelili cvijeće. Proslava se nastavila uz tortu, pjesmu, veselje i neizbježno natjecanje u pikadu.

 

Maškare 2019.

Uz maske, glazbu i ples obilježili smo dana 28.veljače 2019. godine maškare u Domu. Korisnici, zaposlenici i djeca iz Dječjeg vrtića „Drniš“, Područno odjeljenje Oklaj, družili su se u veseloj atmosferi pod maskama. Uz tople krafne i slatkiše dio korisnika i dječice marljivo su izrađivali maske, a neki su se zabavljali uz ples i pikado. Veselu atmosferu najbolje prikazuju slike u galeriji.

 

Svečano proslavljen Dan Doma

I ove godine, dana 21.11.2018., na katolički blagdan Gospa od zdravlja, svečano smo proslavili Dan Doma. S nama su bili brojni uzvanici i suradnici te klapa Drniš, koja nam je priuštila lijepi glazbeni ugođaj. Pored izlaganja ravnateljice o radu i aktivnostima u proteklom razdoblju, skupu se obratio prigodnim govorom zamjenik načelnika Općine Promina te prigodnom molitvom naš župnik. Zaslužnima su uručena priznanja, a točka iznenađenja bio je nastup našega novoosnovanog zbora korisnica, koje su autorice teksta i glazbe, i tako je nastala naša himna Doma.

Himna Domu

Pjevaj moje grlo omiljeno
Ovdje mi je pjevat dozvoljeno
Oj Oklaju lipa naša diko
U tebi je novi dom izniko’
Novi dome nova kućo moja
Sviđa mi se sva ljepota tvoja
Puna kuća svake boje cvijeća
Na moju me kuću to podsjeća
Kućo moja do sudnjega dana
Svem osoblju neka bude hvala
Gospo od zdravlja svima zdravlje dala.

Vrijedne i maštovite kuharice su se danima pripremale za ovaj događaj i iznenadile sve nazočne, a na stolu je i „zaštitni znak“ kuhinje na ovakvim domjencima – barbika od pršuta. Simpatični natpis na majici jedne, sve govori.

Korisnici su na kraju nestrpljivo „zasjeli“ za švedski stol, uz pratnju Klape.

Sve su pratili, zabilježili i objavili mediji-naši vjerni pratitelji.

U nastavku je dio fotografija, od prijma gostiju do samog programa i prezentacije proteklih aktivnosti, a pravu atmosferu su mogli osjetiti samo oni koji su nazočili cijelom programu.

 

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Danas smo obilježili i proslavili Međunarodni dan starijih osoba. Okupili smo se u velikom broju uz bogatiji meni, glazbu, ples i zabavu.

Na upit korisnika koji je danas dan, svi su odgovorili 1.10., a jedna korisnica reče „Dan za starčad“, što nas je sve nasmijalo. Potom se javlja drugi i kaže da to nije njegov dan jer se on osjeća mladim. Da ih ima još koji se osjećaju mladima, dokazala je i korisnica od samo 92 godine kada je počela veselo pjevati i plesati.

Baš na današnji dan došao je novi korisnik u Dom, koji je ugodno iznenađen i oduševljen veselom i pozitivnom atmosferom i zahvalio svima na tako lijepoj dobrodošlici.

Podsjetili smo ih da se mi trudimo osigurati im dostojan život i starost, kao zamjenska obitelj, a da njihovi osmjesi i pozitivan stav najbolje pokazuju koliko su sretni i zadovoljni u Domu.

 

Izlet i zahvala Vatrenima na planini Promina

Nakon prethodnih izleta u NP Krka, u Skradin, putovanja splavom rijekom Krka u Kninu, stigli smo i na planinu Promina, gdje smo u planinarskom domu i njegovoj okolici proveli jedan nezaboravan dan. Nismo bili na Kornatima, neki ni na moru, ali smo imali prekrasan pogled na taj prelijepi dio Lijepe naše.

Nismo slučajno i bez razloga išli upravo u ovo vrijeme.
Naime, prije utakmice s Francuzima, pismo podrške našim Vatrenima uputili smo iz kruga Doma, s fešte uz roštilj, a zahvalu za srebrnu medalju koja sija zlatnim sjajem, željeli smo dati s najveće nam moguće visine – iznad trgova, ulica, kafića, kuća i stanova, i našega Doma, tj. s prekrasnoga izletišta na planini Promina.

Iskrene čestitke i veliki pozdrav Zlatku Daliću i Vatrenima!

Korisnici Doma za starije osobe Oklaj

 

Proslava rođendana uz roštilj i podrška Vatrenima

Danas smo proslavili 33 rođendana u krugu Doma, uz roštilj, rođendansku tortu, glazbu i zabavu i spremni za slavlje pobjede Vatrenih.

Najstarije dvije korisnice navršile su samo po 96 godina! A kukičaju, pletu, čitaju knjige, šetaju, sade cvijeće….slavljenicima su uručene rođendanske čestitke i prigodni darovi.

 

Kako je večeras važna utakmica naših Vatrenih, korisnici im šalju pismo podrške, u nastavku:

PODRŠKA VATRENIMA

Dragi gospodine Daliću, dragi naši Vatreni,

mi, korisnici Doma za starije osobe Oklaj, danas slavimo naše rođendane uz roštilj, tortu i zabavu, razgovaramo o vama, u mislima smo s vama, veselit ćemo se s vama, sve do osvajanja titule prvaka svijeta.
Nismo na tribinama, u kafićima, na trgovima, ni u svojim kućama i stanovima…, ali smo u svom drugom domu, gdje ćemo vas kao i do sada, i večeras gledati u utakmici s Englezima i navijati za vas svim srcem.

Nadamo se da će se naše danas započeto slavlje produžiti do dugo u noć.

Naprijed do konačne pobjede i sretno!

Korisnici Doma za starije osobe Oklaj

Još jedan Dan Doma

Dana 21. studenog 2017., na blagdan Gospe od zdravlja, proslavili smo još jedan Dan Doma.
Okupili su se brojni uzvanici, korisnici, radnici, nagrađeni.
Kroz obraćanje ravnateljice i powerpoint prezentaciju, upoznali smo nazočne o našim aktivnostima i postignućima, od prošlogodišnjega do ovog Dana Doma.
Uručene su zahvalnice donatorima i priznanja najaktivnijim korisnicima.
Nakon službenog dijela nastavljeno je druženje uz Klapu Drniš i prigodni domjenak.
U prilogu su fotografije.

Vožnja splavom

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, organizirali smo izlet do rijeke Krke u Kninu i vožnju splavom. Bilo je to prekrasno putovanje rijekom, s pogledom na kninsku tvrđavu, okoliš, patke koje su plovile s rijekom….

Zadnje Novosti
Arhiva Novosti
Kategorije Novosti