Aktivnosti

Aktivnosti u Domu za starije osobe Oklaj

Aktivnosti korisnika

Slobodno vrijeme korisnika ispunjeno je raznim aktivnostima, a kao što fotografije prikazuju neki se bave kreativnim radom, dok drugi sudjeluju u društvenim igrama. Predmeti koje korisnici izrade na radionicama ukrašavaju prostorije Doma.

 

Kreativna radionica povodom blagdana Uskrsa

Povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa, dana 12.4.2019. Dom za starije osobe Oklaj posjetila su djeca Dječjeg vrtića Drniš, Područno odjeljenje Oklaj kako bi na zajedničkoj radionici izrađivali čestitke.

Korisnici i djeca uživali su u zajedničkoj radionici, a djeca su plesom i pjevanjem unijeli veselje i radost u Dom.

Slike možete pogledati u nastavku.

 

Proslava rođendana

U petak, dana 5. travnja 2019. godine proslavili smo rođendane naših korisnika.

Uz pjesmu, tortu, pikado i društvene igre obilježili smo rođendane korisnika rođenih u mjesecu travnju.

 

Uskrsne aktivnosti

Povodom Uskrsnih blagdana s korisnicima smo ukrašavali prostorije Doma, na radionicama čitali i prepričavali Uskrsne običaje, bojali jaja… i duhovno se pripremali…

Više u galeriji fotografija.

Radno – okupacijske aktivnosti 2016.

I ove godine smo sadili cvijeće i uređivali okoliš Doma, koje sada održavamo i u kojemu uživamo dok šetamo i sjedimo u krugu Doma. Fotografije sadnje, održavanja i rezultate naših aktivnosti, možete pogledati u galeriji fotogafija.

Radno-okupacijske aktivnosti 2016

Radno-okupacijske aktivnosti 2016

 

Poziv za javne radove

Na temelju članka 32 Statuta Doma za starije osobe Oklaj, u vezi mjera za poticanje zapošljavanja javnim radom “Radom za zajednicu i sebe”, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Dom za starije osobe Oklaj objavljuje

POZIV

za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima u Domu za tarije osobe Oklaj, u 2016. godini.

Poziv za javne radove (pdf)

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Danas, 1. listopada 2015. obilježen je Međunarodni dan starijih osoba, zajedničkim ručkom, druženjem, organiziranjem zbora korisnika, na kojemu su korisnici dali prijedloge, ideje i želje za buduće organiziranje društvenog života u Domu, koje je socijalna radnica uvrstila u program, a na početku su svi pozdravili pljeskom ovaj dan i organizaciju, kao i činjenicu da za ovaj dan znaju i djeca u vrtićima, koji oni nazivaju dan djedova i baka.

Na podsjećanje na 17,7 % starijih od 65 godina po popisu 2011. u RH i naš podatak da su naši korisnici bolji sa svojom prosječnom starosti od oko 85 godina, oko 27 iznad 85 do 90 i oko 18 iznad 90 (promjenjive brojke), svi su ponovo sretno zapljeskali.

AKTIVNO PROVOĐENJE VREMENA I RADNE AKTIVNOSTI KORISNIKA

Uređenje okoliša – sadimo cvijeće

Prije cvijeća

Priprema sadnje

Od ideje do realizacije

Zamislili smo kako bi bilo lijepo sagraditi jedan poseban cvijetnjak od kamena u kojemu ćemo uživati i pripremili prostor za sadnju cvijeća. Hvala ti Hrvoje za pomoć i osobni doprinos!

Sve se može kad se stare ruke slože

Imamo savjetnike, promatrače i nadzornike radova

A sada zasluženi odmor uz kavu i sok

Na kraju zajedničke fotografije, pogled na cvijeće i odmor u hladu

Zadnje Novosti
Arhiva Novosti
Kategorije Novosti