Danas smo obilježili Dan žena i proslavili 13 rođendana korisnika.

Najstarija korisnica, Anđa Sučić, proslavila je svoj 97. rođendan, pa smo joj uručili prigodan dar. S nama je veselo porazgovarala i obećala je ravnateljici, da će, u trenutcima kada se ne bude osjećala dobro, sjetiti se da planiramo i dogodine proslaviti njen 98. rođendan, pa će pobijediti sve eventualne zdravstvene probleme. Rekla je da će dati u zadaću svome sinu da bude dobar prema nama jer smo i mi prema njoj, a danas smo je se na poseban način sjetili i poželjela nam svima zdravlje i sreću.

Socijalna radnica je uručila svima rođendanske čestitke, a kuharice su pripremile slavljeničku tortu i prigodne napitke, a tu je bio i pikado za razonodu i natjecanje.

Povodom Dana žena ravnateljica se obratila prigodnim govorom i istaknula da, unatoč tomu što se na pojedinim mjestima, politici i sl., ističe podzastupljenost žena, mi se možemo pohvaliti dominacijom žena. Naime, u Domu je smješteno oko 80% žena, 65 ih je starije od 70 godina, a muškaraca 12. Izgleda da su žene i u našem Domu nastavile držati tri kuta kuće.

Iako je Dan žena, na proslavi su bili i malobrojni muškarci, neki su rođendanski slavljenici, od kojih su jednome-Lemi, zahvalile sve kojima on, kao najmlađi, pomaže, kupuje potrebne namirnice i sl.

Na kraju se javila Tomica Sarić, jedna od najstarijih sa svojih 94., još uvijek vitalna i simpatična i uputila primjedbu svima, rekavši da su „svi došli u restoran najesti se, napiti i uslikati, a nitko se nije zahvalio onome tko je ovo organizira“. Prihvatili smo da je to ona učinila u ime svih i da se nadamo da ćemo proslaviti i njen rođendan, kao najstarije korisnice.